Besök från KEDGE Business School

Anne-Catherine Guitard, undergraduate programs director vid KEDGE business school, besökte JIBS i förra veckan.

KEDGE Business School är ett fristående lärosäte som grundats av handelskamrarna i Bordeaux och Marseille. Det har varit ett av JIBS partneruniversitet sedan 2011, och nyligen undertecknades ett nytt samarbetsavtal som gör det möjligt för JIBS studenter att läsa ett fjärde år på KEDGE och få dubbla examina.

Utbytet går i båda riktningarna; det finns tio platser för studenter från KEDGE på JIBS och tio platser för JIBS studenter på KEDGE. Kandidatexamen från KEDGE rankas som nummer ett i Frankrike och skolan har trippelackreditering (AACSB, EQUIS och AMBA).

– De utbytesstudenter som har varit på JIBS har gett mycket positiv feedback när de kommer tillbaka, sa Anne-Catherine Guitard. Lärosätena har liknande kurser, vilket gör utbytet enklare, och samarbetet med JIBS har alltid fungerat bra. De svenska studenterna är uppskattade för sin höga arbetsmoral.

Anne-Catherine Guitard mötte de JIBS-studenter som kommer att börja på KEDGE i höst, och höll också en presentation för de studenter som är intresserade av att läsa där i framtiden.

– Jag har fått ett mycket fint välkomnande, och jag blev imponerad av Science Park där studenterna kan få hjälp att utveckla sina idéer, sa Anne-Catherine Guitard som också hade hunnit med att köpa en majblomma och såg fram emot att ta med sig lite saltlakrits hem till Frankrike.

KEDGE Business Schools webbplats

Läs mer om programmet International Management

2015-04-21