Tolv stipendier till studenter vid Tekniska Högskolan

Den 18 maj delade Stiftelsen Jönköpings Borgarekassa och Bjuggska fonden ut tolv stipendier till studenter vid Tekniska Högskolan.

Stipendieutdelningen ägde rum på Jönköpings läns museum och stipendierna syftar till att inspirera och motivera till en fortsatt utveckling av individen och det framtida samhället.

- Jönköpings Borgarekassa och Bjuggska fonden är ett fint exempel på hur man kan transformera en idé som funnit länge till att bli tidsenlig och stödja framtiden och det som är på väg, sa länsmuseets chef Sergei Muchin under stipendeutdelningen.

Stipendierna är på 25 000 kr vardera och tilldelades studenter som läser på utbildningsprogrammen Grafisk design och webbutveckling, Industridesign samt Ljusdesign.

- Jag planerar bland annat att åkapå utbytesstudier och stipendiet är ju en bekräftelse på att vi är på rätt väg, det är en morot att fortsätta utvecklas inom sitt område, säger Klara Löfgren, en av stipendiaterna från Grafisk design och webbutveckling.

Stipendiaterna är:

Ljusdesign:
Viktor Mattsson
Elin Pettersson
Martina Thorup
Cecilia Grubb

Grafisk design och webbutveckling:
Martin Norén
Jennie Ljungeskog
Klara Löfgren
Anna-Sara Larsson

Industridesign:
Carl Ringström
Christopher Hansson
Patrik Örtgård
Jonny Tran
Tekniska Högskolan i Jönköping och Stiftelsen Jönköpings Borgarekassa har samarbetat under ett par år och antalet stipendiater från skolan har nu uppnått ett hundratal.

På Jönköpings läns museum kan du just nu kan se utställningen ”Bjuggska fonden 100 år” om fondens historia och bland annat läsa om tidigare stipendiater.

2015-05-22