JIBS är Sveriges första dubbelackrediterade handelshögskola

Jönköping International Business School (JIBS), vid Jönköping University, har som första och hittills enda institution i Sverige kvalitetackrediterats av AACSB. I mars i år fick man även ackrediteringen EQUIS, vilket innebär att JIBS nu placerar sig bland handelshögskolornas topp 0,1 % i hela världen och är den enda handelshögskolan i Sverige som är dubbelackrediterad av EQUIS och AACSB.

Under våren 2015 säkerställde JIBS den europeiska ackrediteringen EQUIS av EFMD, vilket innebär att JIBS nu ingår i den exklusiva skaran av endast ett hundratal handelshögskolor världen över som har denna dubbelackreditering.

– Under de senaste fyra åren har vi jobbat stenhårt för att utsätta oss för den tuffaste av internationell granskning och det är fantastiskt att vi nu har lyckats med denna dubblé – EQUIS och AACSB är för oss två av två möjliga, säger Johan Roos som är vd och Dean på JIBS. Men denna framgång är ett medel inte ett slutmål. Det bekräftar JIBS strategi och hur vi arbetar med utbildning, forskning och samhällsengagemang. Men framför allt kan JIBS personal och studenter känna sig riktigt stolta, säger han.

Dubbelackrediteringen sätter JIBS på kartan som en handelshögskola i den absoluta internationella toppklassen. Enligt Johan Roos kommer den nya ackrediteringen gynna JIBS på flera sätt.

– AACSB-ackrediteringen gör både våra utbildningar, JIBS och Jönköping University som helhet mer attraktiva, säger han. Det innebär också att studenterna efter avslutad utbildning kommer att få än mer kraft i sina ansökningar till attraktiva jobb. Då vi är den första handelshögskolan i Sverige som har fått denna kvalitetsstämpel kommer det även att bli enklare för oss att attrahera studenter och medarbetare från hela världen.

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Roos, vd Jönköping International Business School
076-628 02 01
Johan.Roos@ju.se

Björn Kjellander, Director of Quality and Accreditation
036 - 101896
Bjorn.Kjellander@ju.se

Mer info om ackrediteringarna

AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) http://www.aacsb.edu/

EFMD (The European Foundation for Management Development) https://www.efmd.org/

2015-12-18