Äventyrare till Kultur på Campus

Renata är en sann äventyrare med en vilja av stål. Under sin halvtimme på Kultur på Campus tar hon med oss på en resa ut i världen och in på livet.


Renata Chlumska säger sällan nej till nya utmaningar. 1999 lyckades hon som första svenska nå toppen av världens högsta berg, Mount Everest och sedan dess har mycket hänt.

2006 avslutade hon sitt livs längsta och kanske också tuffaste expedition. Av helt egen kraft rundade Renata USA, efter att ha färdats i kajak och på cykel genom öken, floder och berg.

- Det handlar alltså inte om att vara en supermänniska, utan om vilken inställning man har, om att våga satsa och vilja tillräckligt mycket för att nå sina mål och uppfylla sina drömmar, säger Renata.

För två år sedan lyckades Renata som första och enda svenska kvinna genomföra ”The Seven Summits”. En klätterutmaning som går ut på att bestiga det högsta berget på varje kontinent. En expedition där Renata fick sätta alla sina färdigheter på prov för att lyckas och ännu en gång visa hur mycket vi kan om vi vågar.

Välkommen att lyssna till Renatas historia, Högskolebiblioteket onsdagen 9 mars klockan 12.00!

2016-03-07