Hedersdoktor Gunnar Randholm har avlidit

Förre koncernchefen och ägaren av Eldon AB, Gunnar Randholm, har avlidit i en ålder av 94 år. Randholm somnade in torsdagen den 27 april.

Archive image Gunnar Randholm

2002 utsågs Gunnar Randholm till hedersdoktor vid Jönköping University för sin livsgärning som entreprenör och företagare och för viktiga insatser i högskolans utveckling.

Gunnar Randholms stipendier delas ut varje år för att hjälpa studenter i högre teknisk utbildning i Jönköpings län att finansiera studier utomlands.

Som vd, koncernchef och styrelseordförande i Eldon byggde Gunnar Randholm upp och utvecklade Nässjöföretaget till en internationell industrikoncern med verksamhet i många länder. Under sin långa verksamma tid hade han också styrelseuppdrag i företag och i organisationer på riksnivå, till exempel i Sveriges Verkstadsförening. Han var också ordförande i Handelskammaren i Jönköping i nästan 20 år.

På Jönköping University är vi tacksamma för allt som Gunnar har tillfört till högskolans utveckling och till våra studenter. Våra tankar går till Gunnars anhöriga.

Foto: Arkivbild Smålands Dagblad

2017-05-03