Studenter belyser värdet av ljusdesign på Elfack

Hur kan god ljusdesign höja värdet på investeringar, ge en bättre arbetsmiljö eller på andra sätt skapa mervärde? Och hur blir man ljusdesigner? Detta och mycket mer kommer Jönköping Universitys studenter inom ljusdesign kunna ge svar på när de 9-12 maj deltar på Elfack i Göteborg.

Elfack är Nordens största mötesplats för el- och energibranschen. Här möts kraftbolag, beslutsfattare, politiker, installatörer, eldistributörer, arkitekter och ljusdesigners för att knyta kontakter, utbyta kunskap och hitta nya lösningar.

Studenterna från Jönköping University finns på plats för att lyfta fram högskolans utbildningsprogram Ljusdesign, som är den enda utbildningen i sitt slag i Sverige. I sin monter kommer de på ett påtagligt sätt visa att god ljusdesign handlar om mycket mer än att uppfylla kraven i olika rekommendationer.

Genom att presentera ett antal projekt de genomfört under utbildningen kommer studenterna också att visa olika profiler inom programmet och exempel på den kompetens som ljusdesigners besitter.

Som besökare på mässan får studenterna möjlighet att ta del av spännande nyheter inom belysningsarmaturer, knyta kontakter med branschen och träffa tidigare ljusdesignstudenter som nu är yrkesverksamma.

Under mässan kommer även Jönköping Universitys professor inom belysningsvetenskap, Myriam Aries, att presentera sin forskning inom belysningsvetenskap. Annika Kronqvist och Ulrika Wänström-Lindh, universitetslektorer vid högskolan, kommer att presentera ljusdesignprogrammet.

– Alltfler inser betydelsen av god ljusdesign. Beställare som anlitar utbildade ljusdesigners får anläggningar av hög kvalitet som uppfyller såväl visuella som tekniska krav, säger Annika Kronqvist.

2017-05-08