Internationell hjärtkonferens på Spira

400 deltagare från över 30 länder besöker Jönköping den 18–20 maj för att diskutera och lära sig mer om vård till personer med hjärt- och kärlsjukdomar.

Logo EuroHeartCare

Det är första gången som konferensen EuroHeartCare arrangeras i Sverige, och att den nu kommer till Jönköping är resultatet av fem års arbete från Hälsohögskolan vid Jönköping University, Destination Jönköping och den nationella organisationen Vårdpersonal inom Cardiologi.

Konferensen arrangeras årligen av Council on Cardiovascular Nursing and Allied Professions, ett råd vars syfte är att stödja sjuksköterskor och närliggande professioner att ge bästa tänkbara vård till patienter med hjärt- och kärlsjukdomar. Rådet är i sin tur en del av European Society of Cardiology, en ideell hjärtorganisation som i över 65 år främjat utveckling och harmonisering av rutiner för diagnos och behandling av hjärt- och kärlsjukdomar i Europa.

– Anledningen till att Jönköping fick EuroHeartCare är framförallt att Hälsohögskolan och regionen det senaste decenniet haft en stark forskningsprofil inom kardiovaskulär vård, vilket varit mycket märkbart såväl nationellt som internationellt, säger professor Jan Mårtensson vid Hälsohögskolan.

Läs mer om konferensen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2017-05-16