Offentliga föreläsningar på JU startar i dag

I dag startar höstens offentliga föreläsningar på Jönköping University. Först ut är Clas Svahn, som föreläser om hur uforelaterade frågor kan hanteras med nyfikenhet men samtidigt med kritisk blick.

I höst ligger ett brett program spännande och tankeväckande föreläsningar på schemat. Bland annat berättar Anna Dahl Aslan, docent i gerontologi om hur viktförändring och fetma påverkar åldrandet och Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister svarar på frågan om vad den svenska gymnasieskolan står inför för utmaningar. Clas Svahn, journalist på Dagens Nyheter och vice ordförande i UFO-Sverige, inleder höstens föreläsningar med att prata om både förklarliga och oförklarliga ufo-observationer.

De offentliga föreläsningarna är till för att sammanlänka det omgivande samhället med den akademiska världen. Genom att högskolans forskare delar med sig av sina forskningsresultat i ett öppet forum skapas möjligheter för ny kunskap och insikt mellan utbildning och allmänhet.

– Föreläsningarna är ett sätt för forskarsamhället att göra sina resultat mer lättåtkomliga för allmänheten. Det brukar inte vara några bekymmer att hänga med i föreläsningarna även om man inte har omfattande förkunskaper, säger Carl-Johan Svensson, som samordnar föreläsningsserien tillsammans med sin kollega Joakim Öberg.

Med start i dag klockan 18:30 och varannan torsdag framöver bjuder Jönköping University och Folkuniversitetet in allmänheten till Högskolan för lärande och kommunikation för att lyssna till populärvetenskapliga föreläsningar. Föreläsningarna är på olika sätt är kopplade till högskolans forskningsområden och är helt kostnadsfria att besöka.

Hela programmet finns på www.ju.se/offentliga, där det också går att se föreläsningarna live.

Offentliga föreläsningar HT17

2017-09-07