Forskning i världsklass i Jönköping

En ny oberoende undersökning visar att Jönköping International Business School är bäst i Europa och tvåa världen i forskning om entreprenörskap.

JIBS + HLK fasad mot söder

Studien publicerades i Journal of Small Business Management den 3 oktober och är en så kallad bibliometrisk analys över fältnormaliserade citeringar på området entreprenörskap. Analysen gäller hur många gånger olika forskningsartiklar har citerats av andra forskare.

Författarna till artikeln lyfter särskilt fram forskningscentret CeFEO (Centre for Family Enterprise and Ownership), som har knutit till sig namnkunniga forskare och även fått stora forskningsanslag.

Per Davidsson, som är professor i Entreprenörskap på JIBS, rankas som en av de bästa forskarna inom sitt fält i världen.

JIBS och Jönköping University hamnar alltså före i stort sett samtliga europeiska och amerikanska prestigeuniversitet när det gäller entreprenörskapsforskning, och har mycket stort genomslag i den internationella forskarvärlden.

En annan rapport som nyligen publicerades av Nordforsk visar att JIBS ligger etta i Sverige och fyra i Norden i det bredare forskningsområdet Business Studies and Economics.

Läs mer:

Journal of Small Business Management Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nordforsk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2017-10-05