Tekniska Högskolan har fått Stora aluminiumpriset 2018

Stora aluminiumpriset delas ut årligen av organisationen Svenskt Aluminium och 2018 års pris har gått till Tekniska Högskolan, Jönköping University, för deras satsningar på forskning för svensk aluminiumindustri.

Fr. v.: Anders Jarfors och Salem Seifeddine, Tekniska Högskolan, och Lars-Inge Arwidsson, VD för Svenskt Aluminium.

Svenskt Aluminium är en nationell intresseorganisation vars medlemmar är företag för vilka aluminium är ett strategiskt material. De delar varje år ut Stora aluminiumpriset till den individ eller organisation som gynnat utvecklingen av aluminium i Sverige under de senaste tio åren. Årets pris går alltså till Tekniska Högskolan, Jönköping University, med motivering:
”Tekniska Högskolan i Jönköping får priset för sina satsningar – nu och framåt – på sin forskning för svensk aluminiumindustri”.

Priset delades ut på Hooks Herrgård söder om Jönköping den 16 april.

- Det är otroligt roligt att arbetet inom aluminiumområdet, som görs av lärare och forskare på Tekniska Högskolan, lyfts fram nationellt och belönas med detta fina pris. Det är ett bevis på att vi ligger i framkant inom det här området och att den forskning vi gör i nära samverkan med industrin uppskattas och gör skillnad, säger Ingrid Wadskog, VD för Tekniska Högskolan.

Bakgrunden till priset är att Avdelningarna för Material och tillverkning samt Produktutveckling under en lång tid har arbetat nära producenterna, tillverkarna samt användarna av aluminium. Tekniska Högskolan har levererat både lösningar till industrin och kunnande i form av utbildningsmaterial, studenter, forskning och forskare som idag är verksamma in aluminiumindustrin och akademin. Skolan har även stora planer framåt inom området.

- Priset är ett erkännande att den utbildning och forskning som vi har utfört hittills är av god kvalitet, att kollegorna i branschen har förtroende för Tekniska Högskolan och att vi har höga förväntningar på oss. Och utmaningar gillar vi! säger Salem Seifeddine, professor och chef för Avdelningen för Material och tillverkning

2018-05-02