JU i Bangkok: "Fotbollen skapar en vi-känsla"

Studenter och personal från Jönköping University spelade på torsdagen fotbollsmatch mot studenter och personal från Rangsit University.

- Fotbollen skapar en vi-känsla, säger Salem Seifeddine, forskningschef på Tekniska Högskolan i Jönköping, som är med på resan.

Jönköping University och fem andra lärosäten är i Bangkok för att stärka relationen mellan de svenska lärosätena och svenska företag som Volvo, Autoliv med flera som är aktiva där.

Stärker relationerna

- Utifrån behoven och utmaningarna som de bolagen står inför vill vi gärna bringa den forskning och utbildning inklusive livslångt lärande vi utvecklar närmare deras verksamheter, säger Salem Seifeddine. Han fortsätter:

- Vi stärker även relationerna med thailändska lärosäten och bolag och ser till att skapa olika möjligheter för att forska och utbilda tillsammans.

De här sammankomsterna har redan börjat skapa tydliga samverkansmöjligheter mellan svenska och thailändska lärosäten och företag.

En del av jobbet är att skapa trivselaktiviteter

En del av jobbet är också att skapa trivselaktiviteter såsom att spela fotboll mellan svenska och thailändska kollegor och studenter.

- Det gör vi i syfte att bygga broar och skapa en vi-känsla som är så nödvändig för en lyckosam och produktiv samverkan, säger Salem Seifeddine.

2019-11-01