Nya sommarkurser vid Jönköping University

Det förändrade läget på arbetsmarknaden med anledning av coronaviruset innebär att fler kommer att vilja studera. Jönköping University har blivit beviljade fler utbildningsplatser, bland annat för basår och sommarkurser. Det är nu beslutat vilka sommarkurser som kommer att ges.

En kvinnlig student som studerar

Sommarkurserna kommer ges digitalt och är framtagna för att matcha den nuvarande arbetsmarknaden och för att underlätta för de som påverkats av den rådande situationen. Kurserna som erbjuds under sommaren är Våld i nära relationer bland äldre, Projektledning, Kreativt skrivande, Strategic Human Resource Management, Employability och College Readiness.

– Kursen ”Våld i nära relationer bland äldre” har inte erbjudits i den här formen tidigare, men vi vet att innehållet är efterfrågat och under coronakrisen har behovet ökat ytterligare. Därför är vi mycket glada att kunna ge den som en sommarkurs i år, säger Agneta Stenebrand, utbildningschef vid Hälsohögskolan.

Läs mer om kurserna via denna länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inom kort kommer alla kurser vara öppna för ansökan via antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För att ge fler möjlighet att få behörighet till fortsatta studier kommer Jönköping University till hösten 2020 starta utbildningsprogrammet Entreprenöriellt basår. Dessutom kommer Tekniskt basår få fler utbildningsplatser. Jönköping University har även tilldelats fler permanenta utbildningsplatser inom utbildningar för bristyrken och IT/data.

2020-05-14