JU-studenter sänder 36 timmar radio till förmån för Musikhjälpen

Radio K, som är ett utskott under Högskolan för lärande och kommunikations studentförening LOK vid Jönköping University (JU), kommer tillsammans med Studentkåren att direktsända i 36 timmar. Musik, intervjuer, tävlingar och konserter står på schemat.

Eventet Radio K Bryr sig har samlat in pengar till Musikhjälpen sedan 2016. Förra året sändes eventet från en glasbur ute på campus, då under 24 timmar i sträck. I år monteras glasburen i Rio, studenternas eget café i Studenternas Hus och de utökar sändningen till 36 timmar.

– Vi vill utmana oss varje år och ville göra allting större i år. Vi vill ha två kvällar med aktiviteter och vi börjar klockan 10.00 den 1 december och avslutar klockan 22.00 den 2:e december, säger Hanna Ostrander, ordförande för Radio K.

Årets Radio K-gäng

2022 års Radio K uppsättning.

Syftet med ”Radio K Bryr sig X Jönköping Student Union”, som eventet heter, är förutom att samla in pengar till Musikhjälpen, även att belysa årets tema som är För en tryggare barndom på flykt från krig. Förra året fick studenterna i buren in imponerande 68 000 kronor till Musikhjälpen och i år spänner man bågen och siktar på 70 000 kronor. De som kommer jobba med eventet är sex studenter från Radio K, tre från Studentkåren samt det nya Radio K- teamet som tar över efter årsskiftet som är fem personer.

Många aktiviteter

De 36 timmarna kommer att fyllas med en mängd intervjuer och aktiviteter. På torsdag blir det intervjuer med till exempel Studentkåren, Jönköpings kommun, Science Park, Erikshjälpen, Vision och flera utskott på JU. Det blir även quiz, konsert med en DJ samt tävlingar och aktiviteter för studenterna.

På fredag kommer radiolyssnarna få ta del av en lunchkonsert och en marknad på campus där organisationer och utskott har aktiviteter. Radiosändningen avslutas med tävlingar, liveauktioner, fifa-turnering och ännu en konsert.

– Vi är extremt tacksamma mot alla som bidrar för att göra detta möjligt. Det är en chans att uppmärksamma vad som händer i världen och ge studenter chansen att påverka och hjälpa till. Vi gör detta för alla och vi är extremt tacksamma för alla som bidrar för att göra detta möjligt! Det vi tar för givet i vår vardag är något som inte alla kan. Vi gör detta för alla barn i världen som tvingas fly från krig, avslutar Hanna Ostrander.

Musikhjälpen 2022

Programledare för Musikhjälpen 2022 är Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson. Den 12 december kommer de att låsas in i en glasbur, som i år är placerad på Kungstorget i Göteborg. Från glasburen kommer de direktsända radio (som ibland även sänds på tv) och samla in pengar i hela 144 timmar. Temat för Musikhjälpen 2022 är För en tryggare barndom på flykt från krig.

2022-11-30