Gymnasietävlingen har startat på JIBS - "Man vill ju alltid komma etta"

En grupp gymnasieungdomar ler och hälsar på någon.

Under torsdagsförmiddagen fylldes JP-aulan på Jönköping International Business School (JIBS) av ekonomielever från tre av Jönköpings gymnasieskolor. De besökte JIBS för att introduceras till den nya och unika tävlingen Family Entrepreneurship Schools Tournament (FEST). Under de kommande månaderna kommer eleverna att i team ta sig an en spännande och verklig utmaning från ett familjeföretag.

Det är företaget Mårdskog & Lindkvist som utmanar eleverna att lösa en hållbarhets- och marknadsutmaning, med fokus på hållbarhet och marknadsföring, i premiärversionen av tävlingen.

FEST vänder sig till andraårselever på ekonomiprogrammet och ger dem möjlighet att utveckla sina kunskaper inom entreprenörskap och företagsledning genom att arbeta i lag och lösa ett verkligt affärsproblem. Erfarenheterna från tävlingen förbereder dem för framtida studier och yrkesliv och lyfter fram familjeföretag som attraktiva arbetsgivare.

Hör vad gymnasieeleverna och företaget säger om tävlingen och besöket på Jönköping University.

Läs mer om FEST här

Tävlingen organiseras av Centre for Entrepreneurship and Ownership (CeFEO) vid JIBS i samarbete med Jönköpings Kommun och Ung Företagsamhet (UF).

Syftet med tävlingen är att hjälpa gymnasieelever i Jönköping att utveckla färdigheter och se familjeföretag som attraktiva arbetsgivare.

2024-10-11