En dag med fokus på hållbarhet

Termer som ”hållbart företagande” och ”Corporate Social Responsibility” hörs allt oftare. Men vad innebär de egentligen? Hur kan företag jobba med hållbarhet utan att förlora i lönsamhet? Internationella Handelshögskolan i Jönköping bjuder in till Responsible in action day – en dag som reder ut begreppen.

Tid och plats: 19 februari kl. 9.30 – 16.45 HJ-aulan (sal He 102), Högskolan för Lärande och Kommunikation, Högskolan i Jönköping

Världens handelshögskolor ska utbilda ledare som har kunskap om hållbarhet och samhällsansvar. Det är en av grundtankarna med PRME, ett initiativ från FN, som Internationella Handelshögskolan i Jönköping (JIBS) skrev under förra året. JIBS har samma tänk i sin strategi, där ”Responsible in action” är en påminnelse om att hållbarhet och ansvarstagande ska finnas med i så mycket som möjligt av verksamheten. Nu arrangeras för första gången ”Responsible in action day” för studenter och andra intresserade.

På förmiddagen talar Karl-Henrik Robèrt, professor i strategisk hållbar utveckling vid BTH, en av Sveriges främsta cancerforskare och grundare av miljöorganisationen Det Naturliga Steget. På eftermiddagen berättar representanter från IKEA, AD company och Peepoople om sina tankar kring hållbarhet och ansvarstagande. Medverkar gör också Shawn Westcott från Impact Invest Scandinavia. Han är utsedd till en av världens 100 viktigaste företagsledare när det gäller att påverka hållbarhet i företag.

D agen avslutas med en debatt om ansvarsfullt företagande. Hela evenemanget hålls på engelska.

Anmälan och program

För mer information kontakta Marcela Ramirez Pasillas, projektledare för PRME: prme@jibs.hj.se

2014-02-10