Ny vd för Tekniska Högskolan utsedd

Styrelsen för Tekniska Högskolan har utsett Mats Jägstam till vd och akademisk ledare från oktober 2012.

— JTH har ett mycket gott rykte och är en viktig partner och stöd för små och medelstora företag inom innovationer, forskning och utbildning. Det känns väldigt roligt att få möjligheten att delta i det vidare arbetet och påverka framtida ambitioner, säger Mats Jägstam.

Mats Jägstam kommer senast från Högskolan i Skövde där han sedan 2007 varit vicerektor med särskilt ansvar för extern samverkan och internationalisering. Han har en doktorsexamen i produktionsteknik och har erfarenheter från akademin, näringslivet och som egenföretagare. Mats Jägstam har varit en drivande kraft i etableringen och utvecklingen av olika samverkansmiljöer och har arbetat aktivt med att stärka dialogen och samarbetet mellan forskning, utbildning och näringsliv.

— Jag är mycket glad att vi har kunnat rekrytera Mats Jägstam som vd för JTH. Mats har kvaliteter och erfarenheter som kan bidra till att ytterligare stärka JTH, säger Johan Ancker, styrelseordförande JTH.

— JTH har på ett förtjänstfullt sätt konsoliderat och stärkt sin verksamhet de senaste åren under ledning av Jörgen Birgersson som nu går i pension. Vi hälsar Mats Jägstam varmt välkommen att ta över rodret. Mats har en utvecklingsinriktad profil mot samverkan med näringslivet och internationalisering som känns helt rätt för JTH och för hela högskolan. Jag ser mycket fram emot att jobba tillsammans med Mats, säger Anita Hansbo, rektor vid Högskolan i Jönköping.

Mats Jägstam tillträder som vd och akademisk ledare för JTH 1 oktober då nuvarande vd Jörgen Birgersson går i pension.

2012-08-27