Förstora bilden

I samband med högskolans traditionella vårfirande tisdag 30 april delades högskolans förtjänsttecken ut för elfte gången. Årets mottagare är Berit Wall, Dan Ekström och Göran Wahlgren.

Förtjänsttecknet ges till personer som gjort insatser av vikt för Högskolan i Jönköping.

Berit Wall, Dan Ekström och Göran Wahlgren tilldelas Högskolan i Jönköpings förtjänsttecken 2013 med motiveringen:

"Tillsammans har Berit Wall med sin planeringsförmåga, Dan Ekström med sin regisserande förmåga och Göran Wahlgren med sin studentikosa framtoning skapat en unik Akademisk Högtid för Högskolan i Jönköping. Den är högtidlig men lättsam och den står för både tradition och förnyelse. ”Jönköpingsmodellen” har rönt mycken uppskattning, inte bara internt, utan även från andra universitet och lärosäten."

Göran Wahlgren är jur. kand. och anställd vid Internationella Handelshögskolan sedan 1994. I samband med Stiftelsens tillblivelse 1994 utsågs Göran Wahlgren till hedersuppdraget övermarskalk vid Högskolan i Jönköping

Dan Ekström är konstnärlig ledare vid Högskolan i Jönköping och har varit involverad i högskolans stora jubileumsfester och akademiska högtider. 1978-2009 var Dan anställd som adjunkt vid Högskolan för lärande och kommunikation.

Berit Wall är tidigare informationschef vid Högskolan i Jönköping samt chef för Informations- och marknadsföringsenheten vid Högskoleservice. Numera väl etablerade stora evenemang som Akademisk Högtid och Inspirationsdagen för nya studenter har utvecklats och finslipats under Berits ledning.