Intressanta besök på Internationella Handelshögskolan

Under veckan får vi besök av bland andra Svante Öberg, förste vice riksbankschef och Thomas Bodström, ordförande i Justitieutskottet.

Juristdagen den 3 mars inleds med en förläsning av före detta justitieminister Thomas Bodström. Föreläsningen, med titeln "Juristens olika roller" hålls i JP-aulan (B 1024) klockan 10.00.

Thomas Bodström avlade jur.kand. vid Stockholms universitet år 1990. År 2000 ersatte han Laila Freivalds som justitieminister. För närvarande är Thomas Bodström ordförande i Justitieutskottet men tar också uppdrag som advokat.

Juristdagen besöks även av Viveka Bergstedt Sten, "deckardrottning och chefsjurist", som föreläser om utmaningen i att förena många krävande roller och samtidigt ha balans i livet (Munksjöaulan 13:00), samt Anna-Lena Isaksson, som berättar om skillnaden i att jobba som konsult och att jobba på bolag (Munksjöaulan 14.30).

Torsdag den 5 mars håller vice riksbankschef Svante Öberg en exklusiv föreläsning. Under föreläsningen kommer vi bland annat få höra vad Öberg har att säga om finanskrisen. Med över 30 års erfarenhet i branschen besitter Sveriges vice riksbankschef ovärderlig kunskap om såväl landets finansmarknad som ekonomisk politik på både nationell och internationell nivå.

Föreläsningen, som hålls på engelska, börjar klockan 14.00 i JP Aulan (B1024). Antalet platser är begränsat till 250 stycken, anmälan sker till Info.JSA@ihh.hj.se

2009-03-02