Fullspäckat program på Öppet hus

Under Öppet hus var det fullt med aktiviteter för de som ville veta mer om JTH och höstens utbildningar.

I entrén informerade Internationella kontoret om utlandsstudier samtidigt som personal och studenter fanns på plats för att svara på frågor. Teknologsektionen HI TECH informerade om hur de påverkar kvalitet och studiemiljö och gav guidade turer på JTH och campus. Till de fikasugna gräddade festutskottet HI LIFE våfflor.

Förutom att få information om programmen kunde besökarna prova på bland annat svepelektronmikroskop, gjutsimulering och betonglaborationer.

Vid montern för programmet Inbyggda system presenterade studenterna en robot som de byggt och programmerat från grunden.

- Ljussensorer gör att den kan avgöra sin bana och vi kan därför planera dess väg. Kameran kan rotera och bilderna visas på en webbsida, berättar Linda Karlsson.

Flera av besökarna kom från andra städer, två av dem var Sandra och Oscar som hade rest från Stockholm för att få veta med om högskoleprogrammet i Ljusdesign.

- Idag jobbar jag med belysningsstyrning men funderar på att läsa vidare för att utvecklas ytterligare och för att få en examen inom området, berättar Sandra. Efter besöket planerade de att ta en runda inne i stan och njuta av vårsolen.

Martin Backström och Marcus Edlund läser andra året på Byggnadsutformning med Arkitektur och var där för att svara på frågor, visa skisser och berätta hur de arbetar med modulering av olika byggnader.

- Vi får massor med frågor om programmet, vad vi läser för kurser och vad man kan arbeta som. Här har vi en visualisering av ett flerbostadshus och dess trästomme. Vi har dimensionerat väggar och material för ett hållbart hus med tanke på kostnad och miljö, avslutar Martin.

Vd Jörgen Birgersson var mer än nöjd med årets Öppet hus.
- Öppet hus i lördags var fantastiskt. Jag gick runt och gladde mig, vilken entusiasm!

Bilder från Öppet hus 2012

2012-03-26