Högskolan i Jönköping ett av Sveriges populäraste lärosäten

Högskolan i Jönköping rankas som ett av Sveriges bästa lärosäten när studenterna själva får säga sitt i en undersökning gjord av tidningen Fokus. En av högskolans styrkor är de goda möjligheterna att studera utomlands.

Effektiva studenter, den höga andelen lärarledd tid samt ett högt antal studenter som gör internationella utbyten är några av högskolans framgångsfaktorer i undersökningen.

Högskolan i Jönköping har en tydlig internationell profil och tillhör landets främsta när det gäller internationellt utbyte.

— Det är en medveten strategi som har gett resultat. På Internationella Handelshögskolan gör nästan alla studenter ett utbyte vilket betyder att vi också tar emot många utländska studenter. På campus har vi mellan sextio och åttio länder representerade, säger Anita Hansbo, rektor vid Högskolan i Jönköping.

I undersökningen har tidningen Fokus rankat 26 svenska högskolor och universitet och Högskolan i Jönköping hamnar på en åttondeplats. Det är studenterna själva som fått tycka till och målet har varit att mäta utbildningens kvalitet i enlighet med vad studenterna själva anser är viktigt.

Läs mer om undersökningen i tidningen Fokus

För mer information kontakta:
Anita Hansbo, rektor Högskolan i Jönköping
Telefon: 036-10 10 01
Mobil: 070-250 81 70

2012-03-30