Nytt utbildningsteam på JIBS

Det nya utbildningsteamet på Internationella Handelshögskolan i Jönköping (JIBS) kommer att bestå av två heltidstjänster. Ny utbildningschef blir Paul McGurr och ny tillfällig biträdande utbildningschef är Hanna Ståhl.

– Med tanke på ackrediteringskrav och behovet av att reformera vår programportfölj behöver vi stärka vår utbildningsledning. Paul och Hanna har mycket kompletterande erfarenheter och kunskaper, och tillsammans bildar de ett starkt team som kommer att arbeta nära med våra avdelningsledare. De avspeglar också vår identitet som en nationell och internationell handelshögskola, säger Johan Roos, vd JIBS.

Docent Paul McGurr kommer att ta över rollen som utbildningschef 1 juli 2012 då nuvarande utbildningschef Johan Eklund slutar. Förutom doktorstiteln i företagsekonomi och omfattande undervisning- och forskarbakgrund inom bokföring och detaljhandel vid amerikanska och internationella universitet, har Paul chefserfarenhet från flera privata organisationer i USA och Nederländerna.

Hanna Ståhl är utbildad vid Umeå universitet och har arbetat som Antagnings- och examensansvarig på JIBS. Hon har varit på JIBS sedan 2006. Hon har lång erfarenhet av att arbeta inom förvaltning, i möten med lärare, personal och studenter. Hon kommer att bidra till att säkra de nationella, rättsliga kraven på JIBS. Som biträdande utbildningschef kommer Hanna att arbeta nära tillsammans med Paul och fokusera på de svenska kraven och gränssnittet mellan JIBS och Högskolan i Jönköping.

Både Paul McGurr och Hanna Ståhl kommer att arbeta heltid med sina nya uppdrag.

– Dagens studenter kräver en inriktning till utbildning som är tydlig och ger behållning. För att stärka utbildningsdimensionen är detta ett nödvändigt steg för den framtida utvecklingen av JIBS och jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Team Paul & Hanna, säger Johan Roos.

Paul McGurr har tidigare varit ledare för Accounting and Law-avdelningen vid Internationella Handelshögskolan. En tillfällig lösning med delat ledarskap kommer att verkställas för att säkerställa det fortsatta arbetet på avdelningen.

Kontaktperson:
Johan Roos, vd JIBS
E-post johan.roos@jibs.hj.se
Telefon 036-10 19 01

2012-05-24