JIBS belönas för mycket hög kvalité

Idag presenterade regeringen sin budgetproposition där man föreslår att 7,9 miljoner kronor ska delas ut till Högskolan i Jönköping för att man fick högsta betyg i Högskoleverket nationella utvärdering av kandidatutbildning inom företagsekonomi på Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Högskolan i Jönköping är procentuellt sett bland de lärosäten i Sverige som får mest extra resurser från regeringen i budgetpropositionen för 2013.

Det var i maj i år som Högskoleverket (HSV) presenterade den nationella utvärderingen av kvaliteten på utbildningar inom företagsekonomi. Utvärderingen gav Internationella Handelshögskolans kandidatutbildning inom företagsekonomi högsta betyg: ”mycket hög kvalité”. Bland alla lärosäten i Sverige var det enbart tre som fick högsta betyg för kandidatexamen i företagsekonomi. Det är alltså detta som regeringen nu ger Högskolan i Jönköping extra resurser för i budgetpropositionen.

Totalt får Högskolan i Jönköping 22 miljoner kronor mer än vad som tidigare aviserats från regeringen. De övriga pengarna går till extra utbildningsplatser för högskoleingenjörsutbildningen på Tekniska Högskolan och en tillfällig satsning på högskoleplatser för perioden 2013-2015.

Läs pressmeddelandet

2012-09-20