Indiens ambassadör besökte Högskolan i Jönköping

Indiens ambassadör Banashri Bose Harrison besökte högskolan 11 oktober och träffade bland annat högskolans indiska studenter. Läs mer

Under besöket träffade ambassadören flera av högskolans indiska studenter och även högskolans ledning. Högskolan i Jönköping är mycket framgångsrik i rekryteringen av internationella studenter och har över 60 studenter från Indien.

– Sverige och Högskolan i Jönköping erbjuder fantastiska möjligheter när det gäller utbildning och jag är glad att högskolan är så positiv till att ytterligare utveckla kontakterna med Indien och välkomna ännu fler indiska studenter, säger ambassadör Banashri Bose Harrison.

Högskolan i Jönköping var i år ett av de lärosäten i Sverige som lyckats bäst med rekryteringen av internationella studenter utanför EU/EES-området, en studentgrupp som sedan 2011 betalar en avgift för att studera på svenska högskolor och universitet. Antalet nya studenter har här ökat med över 50 procent medan motsvarande siffra för hela Sverige är fem procent.

– Högskolan i Jönköping satsar hela tiden framåt när det gäller internationalisering. Vår ambition är att bli en internationell högskola som attraherar uppfinningsrika och innovativa människor från hela världen. Inom studentrekrytering är Indien är ett av våra fokusområden, säger rektor Anita Hansbo.

På fotot från vänster: Johan Roos, vd Internationella Handelshögskolan, Anita Hansbo, rektor Högskolan i Jönköping, Banashri Bose Harrison, ambassadör Indien, och Syed Naqvi, högskolans International Department.

2012-10-11