Tekniska Högskolan bland de bästa på samverkan

Studenterna på Tekniska Högskolan får bra kontakt med arbetslivet under studietiden, enligt en ny topplista från Svenskt Näringsliv.

På den nya sajten Samverkamera.se listas ett urval av landets utbildningar utifrån vilka som samverkar mest och bäst med arbetslivet.

Tekniska Högskolan (JTH) finns i toppen med programmet Digital Visualisering som tar hem en fjärdeplats bland de bästa teknikutbildningarna och en sjätteplats bland samtliga utvärderade utbildningar alla kategorier. Även Maskinteknik – industriell ekonomi och produktionsledning samt 3D-teknik placerar sig bra både inom teknik och totalt.

– Riktigt roligt att vi spelar med i toppen! Och glädjande att även våra utbildningar i noderna Eksjö och Värnamo, där Digital Visualisering och 3D-teknik finns, håller så hög kvalitet. En nära kontakt med näringsliv och offentlig förvaltning är oerhört viktigt för JTH och något vi ständigt vidareutvecklar. Just nu inför vi ett helt nytt utbildningskoncept som vi utarbetat tillsammans regionens näringsliv och som kommer att föra arbetslivet ännu närmare vår verksamhet. En viktig del i det nya konceptet är den näringslivsförlagda kurs som till stor del genomförs på plats på ett företag, säger Mats Jägstam, vd JTH.

Samverkamera.se stöds av Svenskt Näringsliv.

Även många andra utbildningar vid Högskolan i Jönköping har höga placeringar på topplistorna. Läs pressmeddelande

För mer information kontakta gärna:
Mats Jägstam, vd Tekniska Högskolan
Telefon: 0704-33 88 68

2013-02-28