Ditt första val - Ökat intresse för Hälsohögskolans utbildningar

Förstahandssökningarna till Hälsohögskolans grundutbildningar ökade med 15 % från förra året. 1164 personer skickade in sin ansökan med Hälsohögskolan som sitt första val.

- Det var verkligen positiva resultat och vi kan känna oss mycket stolta och glada över det stora intresset för utbildningarna på Hälsohögskolan, säger Ewa Wigaeus Tornqvist, vd.

I genomsnitt har antalet förstahandssökande till Hälsohögskolan grundutbildningsprogram ökat med 15 procent och det genomsnittliga antalet förstahandssökande per plats är 3,5. Totalt sökte 8098 personer något av Hälsohögskolans åtta grundutbildningsprogram.

Sjuksköterskeprogrammet är fortsatt populärt och socionomprogrammet var precis som förra året det mest sökta och har i år över sex sökande per plats. Arbetsterapeutprogrammet och Biomedicinska analytikerprogrammet med inriktning laboratoriemedicin ökade förstahandsansökningarna med 51 % respektive 56 % från förra året och ansökningarna till ortopedingenjörsprogrammet ökade med hela 73 %.

Av alla program vid Högskolan i Jönköping har socionomprogrammet och sjuksköterskeprogrammet vid Hälsohögskolan flest förstahandssökande.

- Med detta stora intresse ser vi att vi kommer att få många duktiga nya studenter till hösten, säger John Hultberg, utbildningschef vid Hälsohögskolan.


Mer information,
kontakta utbildningschef
John Hultberg
036-101267
john.hultberg@hhj.hj.se

2013-04-19