Många vill studera på Internationella Handelshögskolan

Intresset är stort för att studera vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping (JIBS) i höst. Förstahandsansökningarna till program har ökat med 19 procent.

JIBS fortsätter att stärka sin position som en av de populäraste handelshögskolorna i landet. Statistiken för svenska sökande visar på en fortsatt mycket positiv trend. Preliminära siffror som gäller ansökningar från internationella studenter, där rekryteringsperioden fortfarande pågår, är också goda.

Antal blivande svenska studenter som sökt ett program vid JIBS i första hand har ökat med 19 procent jämfört med förra året. Som en jämförelse kan nämnas att Handelshögskolan i Stockholm ökar med motsvarande 3 procent.

Det program som är populärast bland de sökande är civilekonomprogrammet. Bland programmen som ger en kandidatexamen är det allra störst intresse för affärsjuristprogrammet och International Management.

Bland studenter som redan har en kandidatexamen är det ett fortsatt stort intresse för JIBS masterprogram i Economics, Marketing and Logistics, Entrepreneurship och Global Management.

– Våra utbildningar är attraktiva och det bekräftas av ansökningssiffrorna för svenska blivande studenter. Det visar att hösten 2013 kommer JIBS återigen kunna välkomna många högt kvalificerade svenska och internationella studenter, säger Paul McGurr, Associate Dean of Education vid JIBS.

2013-04-19