Studenter presenterar sin affärsidé i Berlin

Entreprenörer från hela Europa med lovande projekt kommer att presentera sina idéer för en jury på konferensen NEXT Berlin den 23–24 april.

Ett av de utvalda teamen är ett gäng studenter från Internationella handelshögskolan (JIBS) och Tekniska högskolan (JTH) i Jönköping.

NEXT Berlin är en konferens och utställning för europeiska företag i den digitala branschen. Under tvådagarskonferensen kommer Deutsche Telekoms inkubator hub:raum att sätta upp en speciell scen för nystartade företag. Av hundra kandidater har 12 valts ut för att övertyga en jury om sina affärsidéer.

Vinnaren får ett prispaket värt över 20 000 euro som bland annat består av en summa pengar och professionell coaching.

"Glean" representerar Högskolan i Jönköping

Teamet från Högskolan i Jönköping kallar sig ”Glean” och är i högsta grad internationellt – studenterna kommer från Nederländerna, Tyskland, Ryssland, Sverige, Frankrike och Bulgarien. Tillsammans har teamets medlemmar tre års erfarenhet av att bilda och dra igång företag.

Idéen som teamet kommer att presentera i Berlin är en mobilapplikation som ger användarna möjlighet att lämna och få personlig feedback anonymt i sitt sociala nätverk.

Deltar också i Start-up Day

Glean kommer också att delta i Start-up Day i Stockholm den 20 april, ett av Skandinaviens största event för nystartade företag.

– Vi har jobbat med Glean ganska länge nu och det är enormt motiverande med all den entusiasm som finns i teamet. Vi är väldigt glada över att NEXT Berlins jury valt oss och att vi får komma och presentera vår idé för entreprenörer och investerare från hela Europa. Eftersom vi alla arbetar hårt med vår idé har vi redan en alfaversion klar för konferenserna i Stockholm och Berlin. Inom kort kommer vi dessutom att involvera JIBS för att testa vår app; vi vill se hur den fungerar för feedback i utbildningsvärlden, säger Steffen Maier, studerande vid JIBS.

2013-04-19