Hans Erikson är årets lärare

Årets lärare utses av studenterna i studerandesektionen HI TECH. Priset gick i år till Hans Erikson och delades ut under JTH:s avslutningshögtid 31 maj.

Studenterna på JTH nominerar varje år lärare som har utmärkt sig på ett bra sätt och i år var antalet nomineringar rekordmånga. Med överlägset flest antal röster blev Hans Erikson utsedd till årets lärare 2013.


Hans är lärare i datatekniska kurser på avdelningen för data- och elektroteknik och har undervisat på JTH i 15 år. Han arbetar just nu som lärare på 50 procent och som konsult inom näringslivet på 50 procent.

- Jag är väldigt glad, tacksam och överraskad över utmärkelsen. Den är ett fint kvitto på att man gör bra ifrån sig som lärare. Jag har alltid känt mig nära mina studenter och tycker det är viktigt att hjälpa dem se kopplingen mellan teori och verklighet.

Motiveringen till årets lärare:
”Årets lärare är oerhört driven och kunnig. Genom att skapa helhetsbilder och relatera teorin med sin arbetslivserfarenhet, hjälper han sina studenter att lära sig, förstå och bli intresserade av ämnet. Han är väldigt mån om att alla förstår vad han menar, och är väldigt duktig på att arbeta med ungdomar. Årets lärare är alltid tillgänglig, är organisared och har bra struktur på sina kurser, samtidigt som han är väldigt rolig och trevlig.”


2013-05-31