Populär föreläsningsserie återkommer – större och bättre än någonsin

Den 12 september drar de offentliga föreläsningarna på Högskolan i Jönköping igång igen. Nytt för i år är att hela Högskolan i Jönköping med sina fyra fackhögskolor nu står bakom serien som tidigare arrangerades av Högskolan för lärande och kommunikation. Detta betyder större bredd i föreläsningsutbudet och flera föreläsningar – 16 stycken under läsåret ska det bjudas på.

- Vi kickar igång med litteraturvetaren Mattias Fyhr som berättar om skräcklitteraturens historia, säger Carl-Johan Svensson, doktorand och adjunkt vid HLK som samordnar föreläsningsserien tillsammans med kollegan Joakim Öberg.

Förutom skräcklitteratur kommer serien under hösten att bjuda på nazistiska konsttjuvar, Andrées polarplanering samt avslöja sambandet mellan vin och ekonomi. Vi får ett titt bakom kulisserna på Jönköpings Pride-festival och insyn i hur barn, familj och genus framställs i reklamen.

- En annan nyhet är att vi i höst kommer att livesända alla föreläsningar på nätet, säger Carl-Johan Svensson. Det är ett sätt att ytterligare slipa ner trösklarna till högskolevärlden, att erbjuda de här populärvetenskapliga entimmesföreläsningarna, och att dessutom göra dem tillgängliga även för dem som av olika anledningar inte kan ta sig till föreläsningssalen på högskolan.

Den offentliga föreläsningsserien är sedan 2009 ett samarrangemang mellan högskolan och Folkuniversitetet.

Se hela höstens program.

2013-08-29