Studenter förbereder sig för en utmaning i Vermont

Jönköping International Business School och forskningscentret Centre for Family and Ownership sponsrar ett lag till Global Family Enterprise Case Competition. Tävlingen hålls den 8-11 januari 2014, vid University of Vermont i USA.

Ett stort antal duktiga studenter har ansökt om att få vara med i JIBS lag. Fyra har valts ut: Alina Greinert, Christian Saur, Petra Vretenar och Sanna Persson. Förberedelserna inför tävlingen har redan börjat. Laget träffas regelbundet för att arbeta och träna på olika praktikfall från familjeföretag, samt diskutera olika teorier och modeller.

Tävlingen går till så att lagen får ett praktikfall som beskriver en situation eller ett problem som ett familjeföretag står inför, till exempel ett generationsskifte. Studenterna får sedan tre timmar på sig, inlåsta i ett rum utan hjälpmedel, att diskutera fallet och förbereda en presentation med en lösning och praktiska rekommendationer till företaget. Förslaget bedöms av en panel som består av företagare, rådgivare till företag och forskare.

CeFEOs föreståndare, professor Mattias Nordqvist, är lagets tränare. Detta är andra gången som JIBS och CeFEO deltar i tävlingen. Förra året vann vårt lag sin division och kom fyra i finalen.


Läs mer om tävlingen här

2013-12-02