Hälsohögskolan med när Erasmus+ lanserades

Den 12 februari bjöd Regeringskansliet in till lanseringen av Erasmus+, EU:s nya program för utbildning, ungdom och idrott. Med på plats för att berätta om studenters möjlighet till utlandsstudier fanns Ingalill Gimbler Berglund från Hälsohögskolan.

Med Erasmus+ kommer fyra miljoner ungdomar, studenter och vuxna de närmsta sju åren att kunna erbjudas en möjlighet att studera, praktisera eller arbeta som volontärer utanför Sveriges gränser. Det nya programmet samlar utbildning, yrkesutbildning, ungdom och idrott inom ett och stärker därmed möjligheterna till samarbete mellan dessa områden.

På Rosenbads konferenscenter inledde utbildningsminister Jan Björklund lanseringen och Sofia Eriksson-Waterschoot från Europeiska kommissionen introducerade det nya programmet.

Under programpunkten "Utbyten, praktik och volontärarbete - gränslösa möjligheter" fanns Hälsohögskolans Ingalill Gimbler Berglund med och blev intervjuade om just gränslösa möjligheter för studenter. Med i den diskussionen fanns även representanter från volontärarbete och grundskola.

Under lanseringen fanns även generaldirektörerna från Universitets och högskolerådet, Skolverket, Myndigheten för yrkeshögskolan, Ungdomsstyrelsen och generalsekreteraren från folkbildningsrådet på plats. Bland annat presenterade de drömprojekt de önskar se under perioden.

Dagen avslutade med ett anförande av jämställdhets- och biträdande utbildningsminister Maria Arnholm.

2014-02-17