Två dagars fokus på äldre

Den 5-6 mars slår portarna upp till konferensen Elmia Äldre och mässan Pigg Pensionär, två dagar fyllda av inspiration för dig som är intresserad av äldre människor och deras vardag.

Elmia Äldre 2014

Konferensen inleds med en föreläsning av Eva Nilsson Bågenholm, nationell samordnare vid Socialdepartementet och invigs av barn- och äldreminister Maria Larsson.  På torsdagen avslutas konferensen med en föreläsning med författaren Sara Beischer som fick årets Äldreomsorgspris 2012.

- Programmet är fullt med spännande, inspirerande och lustfyllda föreläsningar och seminarier om allt från teknik för aktiva seniorer till körbeteende hos äldre och betydelsen av att ha ett socialt stöd. Det finns något för alla, de äldre själva, anhöriga och personer som professionellt arbetar med äldre, berättar Marie Ernsth Bravell, Institutet för Gerontologi, Hälsohögskolan, som arrangerar konferensen tillsammans med Elmia.

På mässan får du möjlighet att provsmaka Leif Mannerströms mat som är speciellt tillagad för äldre. Du kan också se vad som kan sätta guldkant på vardagen för äldre, eller bara göra den lite smidigare. Stefan Einhorn och Cirkus Cirkör är några du kan träffa under dagarna.

All information om Elmia äldre hittar du här


För ytterligare information kontakta;
Marie Ernsth Bravell
Tel: 036-101312
Mobil: 070-518 85 93
E-mail: erma@hhj.hj.se

2014-03-04