Studenter från JIBS ska tävla i förhandlingsteknik

The Negotiation Challenge är en internationell studenttävling som i år hålls i Reykjavik. Den 9 april reser tre mastersstudenter från JIBS dit för att delta.

I fyra tävlingsrundor ska deltagarna övertyga med sina förhandlingsmetoder och strategier. I finalen kommer de två bästa lagen att mötas och bedömas av en internationell jury av advokater, företagsledare och professorer. Det bästa laget vinner en trofé och titeln ”Världsmästare i förhandling”. Tävlingen pågår den 10-12 april.

Laget från JIBS består av tre företagsamma studenter. Ilina Yordanova Velkova kom till Sverige från Bulgarien efter några års arbetslivserfarenhet inom Google och HP. Matej Tremko kommer från Slovakien, där han har haft ledande positioner i en global icke-statlig organisation. Soukaina Lamrani kommer från Marocko, där hon har arbetat som konsult i fyra år. Alla tre läser nu mastersprogrammet Strategic Entrepreneurship på JIBS.

– Vårt team är starkt internationellt. Tillsammans talar vi sju språk och vi har alla erfarenhet av interkulturellt lagarbete. Vi har ett gemensamt motto: Att alltid försöka överträffa oss själva, och att utmana status quo, säger Soukaina Lamrani.

Tanken bakom The Negotiation Challenge (TNC) är att förbereda studenterna för de komplexa affärsförhandlingar som de kommer att möta efter examen. Det är den första internationella förhandlingstävlingen i Europa, och en av bara ett fåtal liknande tävlingar i världen.

Strax under 60 lag från universitet och högskolor över hela världen ansökte om att få vara med i The Negotiation Challenge 2014, och bara 18 valdes ut. Laget från JIBS är det enda svenska laget som deltar i tävlingen.

Mer information om The Negotiation Challenge

2014-03-31