International Week

Under vecka 15, med start måndagen den 7:e april är det International Week på Högskolan i Jönköping. Under veckan presenterar högskolans internationella studenter sina länder med hjälp av traditionella kläder, mat och information om sina hemuniversitet.

Veckan är till för att uppmärksamma det stora utbud av kulturer som ryms på Högskolan i Jönköping samt den ökande vikten av att studera utomlands. Veckan anordnas av Studentkåren med studerandeföreningar och Högskolans internationella kontor.

– Tidigare år har detta event bara ägt rum under en dag varje termin. I år kände vi att det var dags att satsa stort. Genom att utöka eventet till en hel vecka ger vi studenterna och allmänheten att gå runt på de olika skolorna och ta del av de kulturer som finns representerade på just den enskilda skolan, berättar Isabelle Emilsson, integreringsansvarig på Studentkåren.

Schemat som gäller under veckan är JIBS på måndagen (som ska hålla till i Campus Arena), HHJ på tisdagen, JTH på onsdagen och HLK på torsdagen. På fredagen är det dags för Grande Finale med One World Sittning på Akademinen, Studentkårens nattklubb, där studenter får visa upp sina talanger i sång, musik och dans.

International Week är ett evenemang av studenter för studenter, men givetvis välkomnas även allmänheten.

– Vill man upptäcka en värld av olika kulturer ska man besöka högskolan under denna vecka. Vi söker även ständigt efter nya kontaktfamiljer åt de internationella studenterna och min önskan är att fler Jönköpingsbor tar tillfället i akt att lära känna en student från en annan kultur genom att vara kontaktfamilj, säger Isabelle.

2014-04-07