Volvo-chef ny forskningsledare på Tekniska Högskolan i Jönköping

Magnus Granström, med 15 års erfarenhet från ledande positioner inom Volvokoncernen, är ny forskningschef på Tekniska Högskolan i Jönköping (JTH) från och med 1 augusti.

– Högskolan i Jönköping är en modern, hungrig och aktiv högskola och jag ser fram emot att vara med och utveckla forskningen vid JTH tillsammans med regionala, nationella och internationella partners, säger Magnus Granström.

Magnus Granström kommer senast från en tjänst som chef inom extern samverkan och forskning på Volvo Group Trucks Technology. Han har tidigare även haft ledande positioner på Volvo inom teknik och forskning samt forskningsfinansiering kopplat till bland annat EU.

Magnus har en doktorsexamen i tillämpad fysik från Linköpings universitet och har även verkat som forskare vid Cambridge University i Storbritannien.

– Högskolans fokus på det internationella kopplat till det regionala känns spännande. Jag är väl insatt i hur internationella storföretag arbetar, vilket jag tror kan bli ett bra komplement till JTH:s redan väl etablerade samarbete med små och medelstora företag, säger Magnus Granström.

– Jag hälsar Magnus varmt välkommen till oss och är övertygad om att han med sin bakgrund inom både akademi och industri kommer att bidra med stor kunskap och erfarenhet i rollen som forskningschef. JTH expanderar stort just nu och i vårt fortsatta utvecklingsarbete är den nära kopplingen mellan utbildning, forskning och näringsliv en framgångsfaktor, säger Mats Jägstam, vd JTH.

För mer information kontakta gärna:
Magnus Granström
Telefon: 031-322 40 02

Mats Jägstam, vd Tekniska Högskolan i Jönköping
Telefon: 0704-33 88 68

Foto Magnus Granström

2014-05-09