Forskarfredag i Jönköping

Fredagen den 26 september arrangeras vetenskapsfesten Forskarfredag runtom i Sverige. Välkomna att träffa forskare, prova på experiment och inspireras av forskning.

Fredagen den 26 september är alla välkomna att träffa forskare, prova på experiment och inspireras av forskning. Då arrangeras vetenskapsfesten ForskarFredag på ett 20-tal orter runtom i Sverige. I Jönköping kan man bland annat besöka Science Café -  ”Kaffe med vetenskap” - eller gå på Science Afterwork på Kulturhuset Spira.

- ForskarFredag är en spännande mötesplats där allmänhet och forskare kan samtala om hur forskning berör oss alla i vår vardag , säger Lotta Tomasson, nationell samordnare för ForskarFredag vid Vetenskap & Allmänhet, VA.

Aktiviteterna under ForskarFredag är gratis och öppna för alla. ForskarFredag Jönköping är ett samarrangemang mellan Högskolan i Jönköping, Landstinget i Jönköpings län och Regionförbundet Jönköpings län. Det kommer att vara flera olika programpunkter – inte bara i Jönköping – och utan också runt omkring i länet.

- Vi vill öka intresset för kunskap och forskning – det är viktigt för hela regionen att vi som högskola kan bidra och sprida kunskap om all den spännande och viktiga forskning som bedrivs här , säger Anita Hansbo, rektor vid Högskolan i Jönköping.

- Landstinget ser forskningen som en viktig investering för att vården ska bli bättre. Ju närmare verksamheten forskningen bedrivs desto större möjligheter att resultaten snabbt omsätts i praktiken , säger Boel Andersson Gäre, professor, Landstinget i Jönköpings län

ForskarFredag är en del av Researchers’ Night, ett EU-evenemang som firas den sista fredagen i september varje år i mer än 30 länder. ForskarFredag samordnas nationellt av Vetenskap & Allmänhet och genomförs med stöd av AFA Försäkring, AkzoNobel, Formas, Forte, IKEM, Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, Kungl. Vitterhetsakademien, LIF, Livsmedelsverket, Naturvetarna, SULF, Teknikföretagen, Vetenskapsrådet och VINNOVA.

För mer information och pressbilder, besök forskarfredag.se/Jonkoping eller kontakta:

Eva Hulting , Högskolan i Jönköping, 0709-95 60 36 eva.hulting@hj.se

Ulla Hansson Green, Futurum, Landstinget i Jönköpings län, 036-32 12 18, ulla.hansson.green@lj.se

Lisa Andersson, Regionförbundet Jönköpings län, 0708-19 95 71, lisa.andersson@regionjonkoping.se

Lotta Tomasson, Vetenskap & Allmänhet, projektledare ForskarFredag och Forskar Grand Prix i Sverige, 070-728 97 20, lotta(@)v-a.se

2014-09-11