Prins Daniel besöker Jönköping och högskolan

Det blir kungligt glans på högskolan den 17 mars. Då kommer Prins Daniel på besök och föreläser, möter företagare och träffar studenter.

Kungliga Ingengjörsvetenskapakademiens (IV)projekt Prins Daniels Fellowship besöker Jönköping den 17 mars. Tillsammans med entreprenörerna Mia Brunell Livfors, styrelseproffs, Lina Gebäck, Linas matkasse och Victoria Carlsson, Yollibox kommer prinsen att hålla en inspirerande förläsning för elever på Bäckadalsgymnaiset.

Senare under dagen besöker gruppen Högskolan i Jönköping för att hålla ett scensamtal i HJ-aulan. Därefter träffar man studenter på högskolan i rundabordsdiskussioner. Rektor Anita Hansbo kommer att finnas på plats under dagen tillsammans med ett antal lokala företagare och entreprenörer.

Föreläsningen på högskolan hålls kl 13.10- 14.15 i HJ-aulan och är öppen för alla högskolans studenter.

Prins Daniels Fellowship är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel, IVA  och framstående entreprenörer och företagsledare. Projektet startade i januari 2013 och har som vision att få fler unga människor att se entreprenörskap som ett alternativ. Projektet vill också bidra till att de som vill bli entreprenörer ska våga ta steget. Långsiktigt är förhoppningen att projektet ska bidra till en mer gynnsam kultur för entreprenörskap och en mer tillåtande attityd till risk och misslyckande.

2015-03-13