Högskolan satsar på förutbildning för internationella studenter

– Högskolan är ett av de svenska lärosäten som varit mest framgångsrika i rekrytering av internationella betalstudenter. Nu tar vi nästa steg för att bli först i Sverige med en samlad satsning på förutbildning för internationella studenter, säger Anita Hansbo.

Ett förutbildningscenter ska erbjuda förberedande utbildning för internationella blivande studenter inför vidare studier på högskolenivå.

Ett framtidsprojekt

Förutbildningen är kortare avgiftsfinansierade utbildnings­program inom bland annat engelska, eller andra behörighetsgivande kurser och färdighetsträning som är grundläggande för akademiska studier grundnivå eller avancerad nivå.

– Detta är ett framtidsprojekt som går hand i hand med högskolans vision om en internationell högskola. Det är inte utbildningar som konkurrerar med högskolans ordinarie utbud utan en helt ny satsning, säger Hanna Ståhl, projektledare.

Samarbete med Jönköpings kommun och Grennaskolan

Diskussioner pågår med Jönköpings kommun att förlägga studier och studenternas boende på Grennaskolan i Gränna.

– Det här är ett spännande och viktigt samarbete och vi ser att den här verksamheten knyter an till det vi redan bedriver i Gränna; en utbildning i internationell miljö med internationella studenter, säger kommunstyrelsens ordförande Anne-Marie Nilsson (C).


2015-05-13