Världspremiär för JU Solar Teams solbil

Tisdagen den 23 juni, kl 18, visar Jönköping University Solar Team upp sin nya solbil för första gången.

Pressinbjudan

Med bara solengeri till hjälp ska teamet köra bilen den nära 3000 km långa sträckan från Darwin till Adelaide i Australien. Teamet är Skandinaviens enda lag i tävlingen World Solar Challenge.

Välkomna till premiärvisningen av solbilen och lyssna på när JU Solar Team berättar om projektet. Eventet äger rum på campus, i Tekniska Högskolans garage (Baksidan av Hus E mot Munksjön), kl 18-20 den 23 juni.

Program

kl 18 : Mats Jägstam, Vd Tekniska Högsklan, hälsar välkommen

kl 18.10 JU Solar Team berättar om resan och utvecklingen av den nya bilen

kl 18.35 Release – Avtäckning av Solbilen 2015

kl 18.45 BBQ, mingel och frågor

kl 19.40 Magnus Andersson och Dag Raudberget (kursansvariga berättar om Next Step, Australien och tävlingen

ca 19.55 eventet avslutas av JU Solar Team

JU Solar Team

Elva tudenter med olika bakgrund, utbildning och erfarenheter bildar, tillsammans med ansvariga lärare, Jönköping University Solar Team. Den unika samlingen kompetens i teamet i kombination med en otrolig vilja och ambition kommer förhoppningsvis att ta dem hela vägen till mållinjen i Adelaide. Med gemensamma mål och individuella ansvarsområden satsar teamet på att bygga den optimala solbilen som kommer att representera Jönköping University, Sverige och Norden i World Solar Challenge 2015.

World Solar Challenge

World Solar Challenge är en öppen internationell tävling där målet är att konstruera och bygga ett fordon som endast med hjälp av solens energi ska klara av att korsa en hel kontinent. De tävlande ska köra den drygt 300 mil långa sträckan Darwin-Adelaide på kortast möjliga tid.

Kontakt:

Johanna Svensk, JU Solar Team
070-831 27 93

2015-06-22