Medaljer för JU-Rowing

Flera studenter från Jönköping University tog medalj i Svearoddens Högskolerodd som arrangeras i samband med Svenska mästerskapen i inomhusrodd.

Den 20 februari deltog flera av studenterna från Jönköping University Rowing Association (JURA) i Svearoddens Högskolerodd 2016, som arrangeras i samband Svenska mästerskapen i inomhusrodd. Mästerskapen gick av stapeln i Stockholm, och det var första gången utövare från JURA deltog.

– Det är väldigt annorlunda att tävla på roddmaskiner, jämfört med på vatten. Du har inte balansen i båten att tänka på, däremot blir det mer fokus på styrka, säger Fanny, en av medaljörerna. Fanny läser International Logistics and Supply Chain Management på JIBS och har hållit på med rodd sedan hon flyttade till Jönköping för att läsa 2014.

JURA tog medalj i både individuella- och laggrenar. Vissa av studenterna tävlade för första gången, medan andra är mer erfarna. Roddarna från JU tog tillsammans ett guld, ett silver och ett brons.

– Detta var första gången som vi officiellt tävlade mot de andra högskolorna/universiteten i en inomhustävling, och det var riktigt kul! Jag trodde inte vi skulle vinna. Jag kan inte själv ta åt mig äran för vinsten (i 4x Mixed Högskolerodd 1000m) utan har mina lagkamrater att tacka, säger Fanny.

Andra högskolor och universitet som deltog i mästerskapen var Lunds universitet, KTH och Karolinska Institutet.


Alla som deltog från JURA tog medalj.

Från vänster: Caroline Andersson, Jonatan Skog, Hauke Reimann, Fanny Stävmo, Lovisa Claesson och Felix Eckes.

Resultat: Jonatan Skog tog brons i 1x Herrar Högskolerodd 1000m. Caroline Andersson tog silver i 1x Damer Högskolerodd 1000m. Lovisa Claesson, Fanny Stävmo, Hauke Reimann och Felix Eckes tog guld i 4x Mixed Högskolerodd 1000m. Jonatan och Fanny kom även trea i 2x Masters 1000m.

2016-03-01