Ny vd för Jönköping International Business School

Jerker Moodysson är utsedd till ny vd för Jönköping International Business School (JIBS) vid Jönköping University från och med 16 augusti 2016.

Jerker Moodysson är professor med inriktning mot innovation vid Lunds universitet. Sedan 2011 är han chef för CIRCLE, Lunds universitets center för innovationsforskning. Hans disciplinära bakgrund är ekonomisk geografi och hans forskning handlar om innovation, tillväxt och omvandling i regionala ekonomier. Han har under de senaste åren arbetat med forskning, undervisning, samverkan och ledarskap på olika positioner inom Lunds universitet.

– JIBS är en av landets bästa miljöer när det gäller att kombinera forskning och utbildning av hög kvalitet och internationell koppling med stark samhällsrelevans och lokal förankring. Jag ser mycket fram emot mitt nya uppdrag och lockas av utmaningen att arbeta mer aktivt med samverkan med det omgivande samhället – såväl lokalt och nationellt som internationellt. Min ambition är att tillsammans med det starka lag som redan finns på plats bidra till en fortsatt positiv utveckling av JIBS och Jönköping University, säger Jerker Moodysson.

– Intresset för vd-posten har varit stort. Det är inte så konstigt med tanke på JIBS mycket höga nationella och internationella anseende. Jerker har genom sitt ledarskap och sin forskning inom CIRCLE utvecklat en bred erfarenhet av det akademiska systemet, och dess koppling till och utveckling av det omgivande samhället. Han har arbetat både med strategiskt och operativt ledarskap, och kommer att bli en god kraft för att vidareutveckla JIBS och Jönköping University. Vi hälsar Jerker varmt välkommen, säger Lars Niklasson, prorektor vid Jönköping University.

Jerker Moodysson tillträder som vd för JIBS 16 augusti.

För mer information kontakta:
Jerker Moodysson
Telefon: 0725-42 44 66


Jerker Moodysson. Fotograf: Mona Norman

2016-05-18