Prorektor Lars Niklasson föreslås bli rektor vid Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövdes styrelse beslutade den 24 augusti att föreslå Lars Niklasson som kandidat till jobbet som rektor i Skövde. Lars Niklasson är prorektor vid Jönköping University.

Dagens styrelsebeslut är det första steget i ett antal steg i processen att utse en ny rektor i Skövde. Nästa steg är ett öppet hörande till vilket personal och studenter i Skövde bjuds in. I slutet av september fattar styrelsen sitt slutliga beslut och därefter är det regeringen som utser rektor.

– Det är naturligtvis roligt och känns hedersamt att styrelsen för Högskolan i Skövde föreslår mig till tjänsten. Om det slutligen blir så kommer det dock att kännas tråkigt att lämna Jönköping University eftersom jag trivs fantastiskt bra, både med uppdraget som prorektor och med kollegor över hela organisationen. Jag har arbetat här i drygt tre år och är stolt och glad över att få ha varit med på en del av Jönköping Universitys resa. Här finns stora utvecklingsmöjligheter och jag tror på en stark framtid för Jönköping University, säger prorektor Lars Niklasson.

– Jag gratulerar Lars till nomineringen och önskar honom lycka till i den fortsatta processen. Vi kommer så klart att sakna Lars här i Jönköping om han går vidare till nytt uppdrag. Lars har gjort stora insatser för Jönköping Universitys utveckling och bidragit till arbetet både med sin kompetens och som person, säger rektor Anita Hansbo.

Läs pressmeddelande från Högskolan i Skövde Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

2016-08-24