JU-studenter till final i en av världens största startup-tävlingar

Den 15 oktober arrangeras BETAPITCH Berlin; en internationell tävling för nykläckta startups. En av finalisterna är svensk-tyska NordicAdventours, ett företag som startats av studenter från Jönköping International Business School.

Moritz Witter, som kommer från Tyskland och läser masterprogrammet Strategic Entrepreneurship vid Jönköping International Business School, deltar i tävlingen med sitt företag NordicAdventours. Han driver företaget tillsammans med Pontus Davidsson, som är student på samma program.

I våras vann NordicAdventours en deltävling i BetaPitch Global på Science Park Jönköping, som också varit med och hjälpt företaget i uppstarten. Nu till helgen möter Jönköpingslaget motståndare från bland annat Seoul, Tirana, Shanghai och Istanbul i finalen.

NordicAdventours vill göra det enklare för äventyrare och vildmarksentusiaster att hitta, jämföra, planera och boka naturupplevelser i Norden.

– Det krävs bara några minuter på Google för att hitta det billigaste flyget till Spanien eller kunna jämföra sushirestauranger i Tokyo. Men det är stor skillnad om du vill hitta den bästa forsränningen i Norge eller boka en fiskeinstruktör i de allra djupaste skogarna i Finland. Det är extremt tidskrävande och kräver orimligt mycket av resenären. NordicAdventours vill ändra på det, säger Moritz Witter.

Läs mer:
www.nordicadventours.com
www.betapitch.net

2016-10-14