Ingrid Wadskog utsedd till vd på Tekniska Högskolan

Ingrid Wadskog har arbetat som vd på Tekniska Högskolan sedan 15 september 2016 under tiden rekryteringsprocessen pågått. Bland flera intressanta kandidater i processen föll valet, i dialog med valförsamlingen, på Ingrid Wadskog att fortsätta uppdraget.

Porträtt Ingrid Wadskog

– Ingrid har en gedigen erfarenhet som ledare inom akademin och har utvecklat en bred kunskap om det akademiska systemet och de nära kopplingarna till näringslivet. Ingrid har arbetat med både strategiskt och operativt ledarskap, känner verksamheten väl och kommer bli en god kraft för att fortsätta utveckla Tekniska Högskolan och Jönköping University, säger rektor Anita Hansbo.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få fortsätta arbetet med att utveckla Tekniska Högskolan. Vi har haft en mycket positiv utveckling de senaste åren, en trend som jag tror bara har börjat. Jag ser fram emot att fortsätta skapa attraktiva utbildningar och relevant forskning av hög kvalitet, samt en inspirerande arbetsmiljö, tillsammans med alla engagerade medarbetare och våra samarbetspartners, säger Ingrid Wadskog.

Ingrid Wadskog har tidigare haft flera ledande positioner på Tekniska Högskolan, bland annat avdelningschef på Industriell organisation och produktion och studieledare för forskarutbildningen. Hon har även en forskningsbakgrund och är disputerad vid Göteborg Universitet inom mikrobiologi.

2017-02-08