JU Solar Team vinner University Steel Prize 2017

JU Solar Team har vunnit University Steel Prize 2017 för sin egenutvecklade soldrivna racingbil.

I ett pressmeddelande från SSAB står följande:

– ”Målet var att bygga en bil, korsa en kontinent och konkurrera med hela världen”. JU Solar Team från Jönköping University har i sitt projekt satt nivån för nästa generation av produktutvecklare. Att utveckla en lättviktskonstruktion var en förutsättning för att klara av att köra genom hela Australien, en vägsträcka på 300 mil på enbart på solenergi, säger SSAB:s Linda Petersson, juryordförande för University Steel Prize.

Genom att ersätta kolfiber med en optimerad design i höghållfast stål minskades vikten på chassi och kaross mer än 35 procent.

– Med en projektledningsgrupp på 8 personer och ett ingenjörsteam bestående av 17 studenter som jobbat tillsammans, vinner JU Solar Team University Steel Prize 2017, för att ha skapat en innovativ lösning som visar på stort engagemang och god ingenjörskonst, meddelar Linda Petersson.

University Steel Prize är en ståltävling för studenter från hela världen, där man utmanas att komma fram med nya, innovativa sätt att använda höghållfasta stål. Genom åren har vi sett flera produkter, metoder och designkoncept som inspirerat juryn.

Läs mer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2017-05-08