Ny vd på Hälsohögskolan vid Jönköping University

Dennis Larsson är utsedd till vd för Hälsohögskolan från augusti 2017.

Dennis Larsson foto Cecilia Fransson

Dennis Larsson leder i dag institutionen för hälsa och lärande vid Högskolan i Skövde och har högskoleövergripande ansvar för innovation och nyttiggörande samt forskningsfinansiering från EU:s forskningsprogram.

Dennis är professor i biomedicin vid Högskolan i Skövde och har doktorerat inom zoofysiologi vid Göteborgs universitet. Inom områdena naturvetenskap och medicin har han utvecklat idéer baserade på egna forskningsresultat till affärsverksamheter.

– Dennis har genom sina flertalet uppdrag och roller inom utbildning, forskning och som egenföretagare samlat på sig kunskap och erfarenheter som gör att han kommer vara en god kraft för att vidareutveckla Hälsohögskolan och Jönköping University. Vi hälsar Dennis varmt välkommen, säger Mats Jägstam, tf. rektor Jönköping University.

– Jag ser mycket fram emot mitt nya uppdrag. Hälsohögskolan har ett gott rykte och en spännande profil och jag lockas av utmaningen att ytterligare stärka forskningen och aktivt bidra till en ökad samverkan med det omgivande samhället och verka för nyttiggörande, säger Dennis Larsson.

Dennis Larsson börjar tjänsten som vd för Hälsohögskolan i samband med att nuvarande vd Ewa Wigaeus Tornqvist går i pension.

För mer information kontakta:

Dennis Larsson
Telefon: 0500-44 85 12

Mats Jägstam, tf. rektor Jönköping University
Telefon: 036-10 15 40

2017-05-17