JU-student utnämnd till årets blivande entreprenör

Under Entreprenörsgalan Sverige 2017 mottog Alice Moradian, student vid Jönköping University, utmärkelsen Årets Blivande Entreprenör för sin affärsidé Earth Bite – ett varumärke fokuserat på hållbar och hälsosam kost.

Foto: David Thunander

Alice Moradian, som läser International Management vid Jönköping International Business School, vann utmärkelsen efter att ha pitchat in sin affärsidé Earth Bite till en jury bestående av framstående entreprenörer från nätverket Founders Alliance. Varumärket, som erbjuder 100 procent veganska och ekologiska livsmedel, erbjuder ett enkelt sätt för konsumenter att äta en miljömässigt hållbar, djurvänlig och hälsosam kost.

Affärsidén gick hem hos juryn som tilldelade Alice titeln Årets Blivande Entreprenör med motiveringen:

”Genom att vara uthållig och envis, men ödmjuk inför entreprenörskapet, tror vi att årets vinnare kommer att gå långt i sin entreprenörsresa. Att dessutom vara värderingsstyrd och ha rätt energi tror vi gör att vinnaren kommer att klara att nå sin målbild att bli en global entreprenör.”

– Det var helt fantastiskt att vinna. Jag kan inte med ord beskriva hur det känns. Det var nervöst innan presentationen, men nu känns det bara helt underbart, och att få träffa och lyssna till så många duktiga entreprenörer känns som en dröm, säger Alice Moradian.

Entreprenörsgalan anordnas varje år av Founders Alliance med syfte att främja och inspirera till framgångsrikt entreprenörskap genom att lyfta fram entreprenörsförebilder samt öka utvecklingstakten i Sveriges befintliga entreprenörsföretag genom ett erfarenhets- och utbytesforum mellan Sveriges främsta entreprenörer.

2017-10-02