JU Solar Team i mål på en åttonde plats!

Efter sju dagar och över 3000 kilometer passerade JU Solar Team mållinjen i Adeleide lördagen den 14 oktober kl 09:38 lokal tid.

Foto: JU Solar Team

JU Solar Team slutade på en åttonde plats i Bridgestone World Solar Challenge 2017. Laget, som satsat på en topp tio placering låter hälsa att de är mycket nöjda med sin prestation.

– Samarbetet vi haft inom hela teamet är det som gjort denna resa möjlig, säger Matilda Ekman, medlem i managementteamet, efter målgången.

Vädret under tävlingsdagarna har inte varit på de tävlandes sida och fler lag en någonsin fick avsluta tävlingen i förtid.

– I år varit det tuffaste racet på länge med dåligt väder – både regn och avsaknad av sol. Strategin har varit viktigare än någonsin, berättar Anders Angrén, team manager för elektronikteamet.

Under tävlingens gång har solbilen Solveig hållit en medelhastighet på 59 km/h, och inga större incidenter har inträffat. Under det som blev sista tävlingsdagen hade teamet endast 7 mil kvar till mållinjen, och det var en tuff kamp om placeringarna in i det sista. Laget från Jönköping University slutade alltså till slut på en åttonde plats av 42 startande lag i samma klass.

– Nu ska vi fira! hälsar teamet på plats i Australien.

Se fler bilder och läs om lagets upplevelser på JU Solar Teams Facebooksida.

Årets lag består av 25 studenter från Jönköping University som under det senaste året arbetat mot målet att delta i Bridgestone World Solar Challenge 2017. De 25 studenterna är det tredje laget från Jönköping University som deltar i tävlingen och det andra laget från JU som fullföljt loppet.

2017-10-14