EuroHeartCare nominerad till årets event- och mötespris

Professor Jan Mårtensson vid EuroHeartCare konferensen i maj 2017

En internationell hjärtkonferens, arrangerad av Professor Jan Mårtensson med kollegor från Hälsohögskolan, har blivit nominerad till Årets event- och mötespris i Jönköping.

EuroHeartCare är ESC Cardiovascular Nursing and Allied Professions (CCNAP) årliga kongress där den senaste hjärtforskningen presenteras, diskuteras och argumenteras. Dess syfte är att ge stöd till vårdpersonal för att de ska kunna ge bästa möjliga vård till patienter med hjärt-kärlsjukdom.

Hälsohögskolan har en stark forskningsprofil inom kardiovaskulär vård och har lobbat under flera år för att få arrangera den här internationella forskarkongressen i Jönköping och för första gången någonsin i Sverige. I maj 2017 kom 400 deltagare från 30 länder till konferensen på Spira, som gav högskolans och länssjukhusets personal en unik möjlighet att träffa experter från flera länder.

Priset delas ut av Destination Jönköping till en person eller organisation som under det gångna året har gjort betydande insatser för att driva på utvecklingen av Jönköping som event- och mötesplats.

I nomineringen framgår att arbetet och engagemanget av Professor Jan Mårtensson och hans kollegor har hjälpt till att befästa Jönköping som en lysande event-och mötesstad, då deltagarna från hela Europa fick uppleva staden från sin bästa sida.

Läs mer om priset här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2018-03-02