Migrationsverket och JU drar nytta av samarbetet

Therese Hermansen Walker, enhetschef för Växjö-avdelningen vid Migrationsverket, besökte i veckan Jönköping University för att bland annat delta i ett par intervjuer för internationella studenter som söker program på Jönköping International Business School.

Från vänster: Therese Hermansen Walker, Migrationsverket; Einav Peretz Andersson, Högskoleservice och Tomas Bengtsson, Internationell studentrekrytering.

Sedan introduktionen av studieavgifter har Jönköpings University utvecklat ett samarbete med Migrationsverket för att förenkla processen för uppehållstillstånd för nya internationella studenter.

En viktig del i Migrationsverkets beslutsprocess handlar om att bedöma studenternas avsikt med studierna här. Tanken är att samarbetet mellan Jönköping University och Migrationsverket ska resultera i en högre kvalitet på uppehållstillståndsansökningarna och att den kan behandlas på kortare tid.

– Jag är glad över att samarbetet med Migrationsverket fungerar så väl, och framförallt att alla berörda parter, inklusive våra studenter, kan dra nytta av detta samarbete, säger Tomas Bengtsson, ansvarig för internationell rekrytering vid Jönköpings University.

2018-03-22